Global City

Soseaua Bucuresti Nord nr. 10, Volutnari, Romania

global_01
global_02
global_03
global_04
global_05
global_06
global_07
global_08
global_00
global_000
  • Tipul contractului:

    Design (arhitectura, rezistenta, instalatii) si constructie Antreprenor general

  • Tipul proiectului: Cladire de birouri / Business Park
  • Data finalizarii:2009
  • Durata proiectului:16 luni
  • Nivele construite: 2 x ( 2S + P+10E / 2S + P+6E / 2S + P+3E)
  • Suprafata construita: 84.000 mp

Global City Business Park este un ansamblu de cladiri de birouri, pe cat de flexibile ca si spatiu interior, pe atat de decise si stricte ca si forma, proportie si volumetrie.

Global City Offices este format din 2 ansambluri ce cuprind 6 cladiri de birouri amplasate pe doua subsoluri generale comune. Cladirile sunt cu 10, 6 si 3 nivele si 2 subsoluri astfel, etaland o dinamica non liniara eleganta si grandioasa. Scopul nasterii Global City Offices a fost creerea unui ansamblu de birouri care sa ofere, cu usurinta, satisfacerea celor mai exigenti clienti. Global City Offices e alcatuit dintr-o structura mixta, astfel incat corpurile de cladire care au 10 si 6 nivele, contin diafragme din beton armat, iar corpurile P+3 sunt alcatuite din cadre de otel. Cele 6 cladiri au 2 subsoluri comune cu o suprafata de 28.000 metri patrati.

Acest ansamblu este un exemplu de folosire a solutiilor tehnice ce respecta principiul economisirii de resurse, fiind proiectat si executat in spiritual obtinerii unei performante energetice superioare si a unei cladiri cat mai “verzi”: desfumare naturala parcaje din subsoluri, panouri vitrate cu geam termoizolant de inalta calitate, izolatii corespunzatoare fatade beton, terase si placa peste subsol, parasolare pe fatadele vest, sud, centrala termica cu emisii foarte mici, sistem ventilare centralizat, robineti eficienti, folosirea materiale locale, constructie pe un sit urban, realizarea de plansee cu mijloc de polistiren ducand la reducerea consumului de materiale si emisii si deasemenea la eficienta fonica si termica, realizarea de grinzi si scari prefabricate care au ajutat la reducerea poluarii in situ, folosirea de lampi eficiente, realizarea de spatii verzi, etc.